01.09

 

Glavni koncert na festivalu Logaško poletje tudi tokrat ne bo razočaral!

 

VLADO KRESLIN in MALI BOGOVI

 

Vlado bo v družbi najboljših glasbenih prijateljev predstavil največje uspešnice, ki so nastale v obdobju njegove glasbene kariere.
Vlado Kreslin je z glasbo začel kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo leta 1970. Od takrat do leta 1980 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je leta 1991, po nastopu pred Bob Dylanom na ljubljanskem stadionu, razpadel. Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltincev – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in povzročil, “da so ljudje upali spregovoriti v lastnem narečju”. S skupino Mali bogovi, ki je nastala v začetku 90ih, in Beltinško bando je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov, najstarejši pa je Vladov oče, 88-letni Milan.
Izdal je že petnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

Vlado Kreslin & Mali bogovi – Nekega jutra, ko se zdani

Vlado Kreslin – Tisoč let

Vlado Kreslin – Poj mi pesem

 

ZABLUJENA GENERACIJA

 

Zablujena generacija so vodilni slovenski punk rockerji, ki prihajajo iz Idrije. Bend sestavljajo Primož Alič na vokalu in kitari, Ramon na kitari in vokalu, Igor Seljak na bobnih/vokalu in Hanson na bas kitari in vokalu. Začetki benda segajo že davno v leto 1994; od takrat so posneli že 6 albumov in nešteto hitov, na odru pa še vedno ohranjajo enako energijo!

Zablujena generacija – Pobegli vlak

Zablujena generacija – Sonce nabija

Zablujena generacija – Pozitiv Vabrejšan

 

MANIACS

 

Skupina ManaicS so pet članska zasedba iz Rovt, ki deluje od leta 2010. Že od samega začetka plavajo v Punk/Rock vodah, v zadnjem času pa intenzivno delajo na avtorskih skladbah. Zasedbo sestavljajo Primož Arhar, Ambrož Cigale, Andraž Jereb, Matic Kunc in Žiga Mlinar, ki ustvarjajo tudi v drugih bendih.

Posnetki:
https://www.youtube.com/watch?v=NdVdppqXIAs – Krik za slovo
https://www.youtube.com/watch?v=Sd1rfsDzaWE – Searching for the light
https://www.youtube.com/watch?v=rb0TyI8uwgE – Ne se dat

 

DJ VUKI

DJ Vuki – legenda slovenskih dj-ev, ki zna narediti vsak žur nepozaben! Za KLŠ je vrtel že na naših preteklih dogodkih in nas je tako navdušil da smo ga ponovno vpoklicali!

Vstopnice bodo v predprodaji na voljo preko spletnega portala mladismo.si  po ekskluzivni ceni 5€!
#namig:Če plačate z Mastercard dobite karto po neverjetni ceni 3€!!!

Karte bodo po predprodajni ceni na voljo tudi v času festivala, na prizorišču, po ceni 5€.
Cena kart na dan dogodka: 7€. No voljo bodo pol ure pred začetkom pri vhodu na prizorišče.

 

 

 

Za hrano na dogodku se nam bodo zopet pridružili ljubljanski Masterchefi burekov

 Olimpija Burek!


Več o njih pa najdete na njihovi Facebook strani Burek Olimpija!

O samem dogodku pa lahko najdete kaj več na Facebooku.

Dogodek sofinancira občina Logatec.